vláknina
Ešte pred pár desaťročiami mali ľudia v bežnej strave vlákniny dostatok. S trendom obsrusovania obilných zŕn a preferencie bielej múky sme o túto cennú zložku potravy ochudobnení. Vláknina je dôležitá pre správne fungovanie čriev, jemne ich čistí a odstraňuje zápchu. Pôsobí ako prevencia pred rakovinou hrubého čreva, aterosklerózou a žlčovými kameňmi. Je vhodnou zložkou potravy pri redukčných diétach, pretože prečisťuje a zároveň zasycuje. Kde všade ju nájdeme? Predovšetkým vo výrobkoch z celozrnnej múky, celozrnnom pečive a ryži natural, ovsených, špaldových a ražných vločkách, v zelenine a ovocí. Existujú aj prípravky na báze čistej vlákniny - Psyllium, Ovsená a jablčná vláknina. Pri zvýšenom príjme vlákniny treba adekvátne zvýšiť aj príjem tekutín, inak sa nám trávenie nezrýchli, ale naopak spomalí.Zobrazených: 1 - 24 (z 24 produktov)
Stránka: 1