prekyslenie
Dlhodobou konzumáciou tzv. kyselinotvorných potravín dochádza k nerovnováhe pH v organizme a jeho prekysleniu. To vedie k úbytku minerálov a zvyšovaniu hladiny kyseliny močovej, ktorá preťažuje pečeň a obličky. Takýto stav môže viesť ku kĺbovým ochoreniam, cukrovke, vysokému krvnému tlaku, kŕčovým žilám, zápche atď. Preto je v tomto prípade vhodné prehodnotiť skladbu našej stravy a obmedziť kyselinotvorné potraviny: mäso, údeniny, cukry, tuky, biele pečivo. Zásadotvorné potraviny nám naopak pomôžu: čerstvé a sušené ovocie a zelenina, strukoviny, orechy, olivy, melasa. Očistný proces môžeme doplniť čajmi (žihľava, Kukicha, Detoxozen, Lymphozen), brezovým lístím, vlákninou, šťavou z aloe, mladým jačmeňom a sladkovodnými riasami (Chlorella, Spirulina).Zobrazených: 1 - 16 (z 16 produktov)
Stránka: 1