plynatosť
Krátkodobá plynatosť môže byť výsledkom konzumácie potravín, ktoré "nafukujú" (strukoviny, brokolica, kapusta, cibuľa...), alebo nevhodného skombinovania viacerých druhov jedál (sladké so slaným, ovocie s mliekom, bielkoviny so škrobmi a pod.). Dá sa znížiť tým, že pri varení strukovín viackrát vymeníme vodu, v ktorej boli namočené, a pri príprave jedál používame rascu, kurkumu, fenikel alebo biele korenie, ktoré pôsobia proti plynatosti. Pokiaľ nás plynatosť trápi dlhodobo, treba dať trávenie do poriadku celkovo. Pijeme očistné čaje, jeme kyslomliečne výrobky, ovocie, zeleninu a potraviny s vyšším obsahom vlákniny, zredukujeme príjem sladkostí. Vynikajúcimi pomocníkmi pri celkovej harmonizácii trávenia sú sladkovodné riasy chlorella a spirulina.Zobrazených: 1 - 9 (z 9 produktov)
Stránka: 1