Mungo fazuľa BIO
Mungo fazuľa je vhodná na varenie alebo klíčenie.
Množstvo: | 500 g |
Cena s DPH: | 4,10 € |
Skladom v BIO obchode | |
Predaných 500+ kusov | |
- Popis
- Hodnotenie
Mungo fazuľa je vhodná na varenie alebo klíčenie. Klíčky z mungo fazule sú najčastejšie používané klíčky na svete.
Varenú mungo fazuľu používame do hustých zeleninových polievok, do zmesí so zeleninou či mäsom a ako základ vegetariánskych karbonátkov.
Mungo fazuľa sa veľmi ľahko klíči. Podľa toho, ako dlho ju necháme klíčiť, získame buď krátke klíčky na priamu konzumáciu - výborné na posypanie chleba, ryže a do šalátov - alebo dlhé chrumkavé klíčky, ktoré sú vynikajúce kratučko opražené v ázijských pokrmoch.
Varené mungo fazule majú vysoký obsah bielkovín a vlákniny, sú dobrým zdrojom vitamínov skupiny B a niektorých minerálov - horčíka, železa, mangánu a medi. Vďaka vysokému obsahu kyseliny listovej sú vhodné pre tehotné a kojace ženy. Sú tiež lepšie stráviteľné, ako iné strukoviny a preto menej nafukujú.
Rovnako ako ostatné strukoviny stabilizujú hladinu krvného cukru a sú preto vhodné pre diabetikov. Výhonky mungo fazule sú naviac aj dobrým zdrojom vitamínu C a vitamínu K.
Produkt ekologického kontrolovaného poľnohospodárstva.
Krajina pôvodu: Čína
Zdravotná indikácia: cukrovka+diabetes
Výživové hľadisko: kyselina listová horčík B vitamín
Cieľová skupina: pre vegetariánov, exotická kuchyňa
Varenú mungo fazuľu používame do hustých zeleninových polievok, do zmesí so zeleninou či mäsom a ako základ vegetariánskych karbonátkov.
Mungo fazuľa sa veľmi ľahko klíči. Podľa toho, ako dlho ju necháme klíčiť, získame buď krátke klíčky na priamu konzumáciu - výborné na posypanie chleba, ryže a do šalátov - alebo dlhé chrumkavé klíčky, ktoré sú vynikajúce kratučko opražené v ázijských pokrmoch.
Varené mungo fazule majú vysoký obsah bielkovín a vlákniny, sú dobrým zdrojom vitamínov skupiny B a niektorých minerálov - horčíka, železa, mangánu a medi. Vďaka vysokému obsahu kyseliny listovej sú vhodné pre tehotné a kojace ženy. Sú tiež lepšie stráviteľné, ako iné strukoviny a preto menej nafukujú.
Rovnako ako ostatné strukoviny stabilizujú hladinu krvného cukru a sú preto vhodné pre diabetikov. Výhonky mungo fazule sú naviac aj dobrým zdrojom vitamínu C a vitamínu K.
Produkt ekologického kontrolovaného poľnohospodárstva.
Krajina pôvodu: Čína
Zdravotná indikácia: cukrovka+diabetes
Výživové hľadisko: kyselina listová horčík B vitamín
Cieľová skupina: pre vegetariánov, exotická kuchyňa
Zatiaľ sa k produktu nikto nevyjadril.
Možete tak urobiť Vy, budete prvá (prvý).
Možete tak urobiť Vy, budete prvá (prvý).
Máte otázku k tomuto produktu? Spýtajte sa nášho predavača!
Zaujal Vás tento produkt? Prináša Vám úžitok? Odporučte ho svojim priateľom!
Zaujal Vás tento produkt? Prináša Vám úžitok? Odporučte ho svojim priateľom!