Ovos nahý Probio
Množstvo: | 500 g |
Cena s DPH: | 2,25 € |
Skladom v BIO obchode | |
Predaných 700+ kusov | |
- Popis
- Hodnotenie (1)
Ovos má vysokú nutričnú a energetickú hodnotu. Vyplýva to predovšetkým z vysokého obsahu biologicky hodnotných bielkovín, vysokého obsahu tuku oproti ostatným obilninám, priaznivého zloženia sacharidov a vysokého obsahu ľahko rozpustnej vlákniny, vitamínov B a E a radu minerálnych látok. Priaznivé zloženie ovsa podmieňuje aj jeho vynikajúcu dietetickú a zdravotnú hodnotu. Má oveľa vyšší obsah bielkovín, ako ostatné obilniny – 14-21%. Preto sa mu hovorí aj ´sója hôr´. Bielkoviny ovsa sa svojím zložením blížia k ideálnemu proteínu.
Ovos je najlepším zdrojom rozpustnej vlákniny, bielkovín a minerálov. Výrazne vyšší ako u ostatných obilnín je obsah horčíka, zinku, železa, mangánu a arzénu. Má značný obsah vitamínov B1 a E. Má však nedostatok vitamínov A, C a D. Preto je vhodná kombinácia ovsa s mliekom a ovocím.
Ovos je ideálnym zdrojom rozpustnej aj nerozpustnej vlákniny. Toto je kombinácia, ktorá pomáha predchádzať zápche a je teda ideálny pre zachovanie správnej činnosti hrubého čreva. Stráviteľná vláknina je navyše prospešná pre zníženie hladiny cholesterolu v krvi, čím sa zmierňuje riziko srdcovo-cievnych ochorení a infarktu. Ovos tlmí zvýšenú činnosť štítnej žľazy, pôsobí blahodarne na nervovú sústavu. Má posilňujúce účinky pri vyčerpaní organizmu a únave. Je výbornou potravou pre diabetikov, stabilizuje hladinu krvného cukru a jeho dlhodobá konzumácia umožňuje znížiť dávky inzulínu. Ovsený odvar znižuje horúčky.
Kvalitné a chutné zrná ovsa nahého majú široké kuchynské využitie. Ich jedinečnosť spočíva v tom, že sa dajú jesť aj úplne surové. Celé zrná sa podľa požadovanej mäkkosti namáčajú 8-16 hodín. Tepelné úpravy sú rozmanité. Zrná ovsa nahého môžu byť využité všade tam, kde by sme použili ryžu. Sú výbornou prílohou k všetkým druhom hlavných jedál, môžeme ich použiť ako závarku do polievok, sú chutnou súčasťou najrôznejších šalátov, nátierok a zmesí s mäsom, zeleninou ale aj ovocím.
Varenie je nenáročné a pomerne rýchle (40-50 minút). Dlhšie varenie spôsobuje praskanie zŕn, čo je výborné pre použitie do rôznych plniek, nátierok a kokteilov. Zrná uvarené do zásoby môžeme zamraziť. Krátkym namáčaním na cca 15 minút skrátime čas varenia.
Krajina pôvodu: ČR
Superpotraviny: ovos
Ovos je najlepším zdrojom rozpustnej vlákniny, bielkovín a minerálov. Výrazne vyšší ako u ostatných obilnín je obsah horčíka, zinku, železa, mangánu a arzénu. Má značný obsah vitamínov B1 a E. Má však nedostatok vitamínov A, C a D. Preto je vhodná kombinácia ovsa s mliekom a ovocím.
Ovos je ideálnym zdrojom rozpustnej aj nerozpustnej vlákniny. Toto je kombinácia, ktorá pomáha predchádzať zápche a je teda ideálny pre zachovanie správnej činnosti hrubého čreva. Stráviteľná vláknina je navyše prospešná pre zníženie hladiny cholesterolu v krvi, čím sa zmierňuje riziko srdcovo-cievnych ochorení a infarktu. Ovos tlmí zvýšenú činnosť štítnej žľazy, pôsobí blahodarne na nervovú sústavu. Má posilňujúce účinky pri vyčerpaní organizmu a únave. Je výbornou potravou pre diabetikov, stabilizuje hladinu krvného cukru a jeho dlhodobá konzumácia umožňuje znížiť dávky inzulínu. Ovsený odvar znižuje horúčky.
Kvalitné a chutné zrná ovsa nahého majú široké kuchynské využitie. Ich jedinečnosť spočíva v tom, že sa dajú jesť aj úplne surové. Celé zrná sa podľa požadovanej mäkkosti namáčajú 8-16 hodín. Tepelné úpravy sú rozmanité. Zrná ovsa nahého môžu byť využité všade tam, kde by sme použili ryžu. Sú výbornou prílohou k všetkým druhom hlavných jedál, môžeme ich použiť ako závarku do polievok, sú chutnou súčasťou najrôznejších šalátov, nátierok a zmesí s mäsom, zeleninou ale aj ovocím.
Varenie je nenáročné a pomerne rýchle (40-50 minút). Dlhšie varenie spôsobuje praskanie zŕn, čo je výborné pre použitie do rôznych plniek, nátierok a kokteilov. Zrná uvarené do zásoby môžeme zamraziť. Krátkym namáčaním na cca 15 minút skrátime čas varenia.
Krajina pôvodu: ČR
Superpotraviny: ovos
Citujem..."Má značný obsah vitamínov B1 a E. Má však nedostatok vitamínov A, C a D. Preto je vhodná kombinácia ovsa s mliekom a ovocím. "... to je čo za somarina ? To mám kombinovať obilniny s mliekom ? A ešte aj s ovocím ? Autorovi toho popisu asi nič nehovorí správne kombinovanie potravín... Ale keď chce, aby sa kombináciou týchto troch prísad fajne zahlienil a aby mu všetko kvasilo a pomaly ale isto mu to trvalo zničilo trávenie, NECH SA PÁČI. Ovos je fayn, ale tie vety v úvodzovkách sú otrasné.
30. 08. 2009
Máte otázku k tomuto produktu? Spýtajte sa nášho predavača!
Zaujal Vás tento produkt? Prináša Vám úžitok? Odporučte ho svojim priateľom!
Zaujal Vás tento produkt? Prináša Vám úžitok? Odporučte ho svojim priateľom!