Žerucha, na nakličovanie 120 g
Klíčky žeruchy sú výborné v šalátoch alebo len tak na chlebe s maslom.
Množstvo: | 120 g |
Cena s DPH: | 3,79 € |
Skladom v BIO obchode | |
Predaných 200+ kusov | |
- Popis
- Hodnotenie
Žeruchové výhonky obsahujú vitamín C,A,B, vápnik, fosfor, železo. Posilňujú črevnú flóru a imunitný systém.
Z cestovného balíčka starých Rimanov. Krajina pôvodu žeruchy je Perzia, Rimania priniesli záhradnú žeruchu do Európy. Žerucha je osviežujúca pri jarnej únave. Mladé lístky žeruchy sa s obľubou používajú ako prísada do šalátov, majonéz, syrov a vajec alebo jednoducho na ozdobenie chleba s maslom. Okrem naklíčených lístkov môžete konzumovať aj lístky dospelých rastlín.
Žeruchu nemusíte namáčať, jednoducho ju dáte do čistej nakličovacej nádoby. Necháte 5-6 dňov nakličovať v tme a potom 2 dny na svetle. Žerucha ľahko tvorí sliz, na ktorom sa rada tvorí plieseň, preto je nutné semienka 2x denne poriadne prepláchnuť čistou vodou. Semienka musia byť mäkké. Klíčky nevystavujte vysokým teplotám (ideálne 20 °C), prílišnému vlhku ani priamemu slnku!
Tip: Výhonky by sa mali čo možno najskôr skonzumovať alebo prechovávať max. dva či tri dni v chladničke – inak zhorknú.
Krajina pôvodu: Rakúsko
Zdravotná indikácia: nedostatok vitamínov
Výživové hľadisko: železo vápnik fosfor C vitamín
Účinky: posilnenie imunity
Skúste tiež: minerálne látky
Možete tak urobiť Vy, budete prvá (prvý).
Zaujal Vás tento produkt? Prináša Vám úžitok? Odporučte ho svojim priateľom!